Luxul nu se taxează. Se cuvine.

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Constituţia României prevede la art. 56 că “cetăţenii au obligaţia să contribuie, prin impozite şi prin taxe, la cheltuielile publice”. De aceea aleşii noştri au decis prin hotărea nr. 956/2009 mărirea unor taxe şi impozite de la 1 ianuarie 2010, cum ar fi: impozitul pe terenuri şi clădiri, impozitul pe autorisme, taxele pentru eliberarea certificatelor, avizelor şi autorizaţiilor, taxa pentru eliberarea sau preschimbarea actelor de identitate, eliberarea titlurilor de proprietate, iar noi nu avem încotro şi le vom plăti. Tot de la începutul acestui an s-au scumpit alimentele (carne, mezeluri, lactate), ţigările, energia electrică, carburanţii şi probabil multe alte produse, ca reacţie în lanţ la aceste creşteri de preţuri.

Pe de altă parte, Constituţia României prevede la art. 47 că “Statul este obligat să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor un nivel de trai decent”. De aceea aleşii noştri s-au gândit să asigure un nivel de trai decent amatorilor de iahturi, haine de blană, bijuterii, obiecte din cristal şi arme de vânatoare şi, prin urmare, începând cu 01.01.2010 au fost eliminate accizele pentru produsele de lux, deci se vor ieftini iahturile, hainele de blana, bijuteriile, obiectele din cristal, parfumurile şi armele de vânatoare.

În condiţiile în care există peste 1,5 milioane de români care trăiesc sub limita sărăciei  şi aproximativ 11 milioane de români asistaţi social sub diferite forme, atitudinea guvernanţilor noştri  mi se pare “justă, echitabilă şi de necombătut”.

De aceea i-am ales, îi respectăm, îi iubim şi, bineînţeles, îi vom vota din nou când va fi nevoie.

5 Responses to Luxul nu se taxează. Se cuvine.

  1. antiignorantu spune:

    O sa invete de nevoie politicienii Romani ce inseamna incalcarea legilor FEMOSAN cand vor vedea marile URMARI .

  2. Marius spune:

    Este incredibil…Ne imprumutam de bani de la UE,FMI mai nou de la Japonezi si nu se investete nici macar un leu din acei bani…cum sa progreseze tara asta daca tu te imprumuti doar ca sa platesti salariile si nu incerci sa dai drumul la economie…Dar,pacat ca exista acest „dar” cine sa se priceapa la economie un cantaret ??? Este de domeniul filmelor SF ceea ce se intampla in tarisoara asta, intr-un an de criza ministrul finantelor si-a pus ca consilier un cantaret…
    Imi este frica ca o sa ajunge peste vreo 2-3 ani in situatia in care a fost si Argentina acum ceva timp,adica o sa fim declarati falimentari,guvernul nu o sa mai aiba bani sa plateasca datoriile externe,nu vor avea bani sa plateasca pensiile,salariile si in Romania se va instaura haousul si o saracie foarte acuta…

  3. Andrei spune:

    Eliminarea accizelor la respectivele produse a fost o cerere a comisiei europene . Oricum , o suprataxare a acestor obiecte nu aduce mai multi bani la buget . Care vrea iaht , isi poate lua de oriunde din Europa si evident bugetul nostru nu incaseaza un leu

  4. elegido spune:

    incercam prin forumuri sa atragem atentia, prin postari, ici colo cate o voce. uitate cine ne conduce: vanghelie, becali, prigoana, basescu, etc… ce vrei mai mult. daca traiesti dupa regulile nebunilor ai sa inebunesti.

  5. Liuba spune:

    La cat de ”bine” folositi sunt banii care ni se iau prin taxe si impozite si la ce conditii minunate ne ofera asigurarile de sanatate si sociale atunci cand avem nevoie de ele… ma gandesc din ce in ce mai des sa nu mai platesc niciun impozit, nicio asigurare. asta pana cand o sa vad ca nu-s bani aruncati pe apa sambetei (sau pe fondurile de lux in care se lafaie guvernantii si alte capuse)… Poate mai bine sa-mi iau un iaht (in cateva sute de ani), daca tot s-au scos accizele.

Lasă un comentariu