Guvernul a pus cruce pensionarilor şi le-o şi impozitează!

Cui îi pasă de pensionari?

Cui îi pasă de pensionari?

Pensiile îngheaţă şi nu vor fi indexate nici măcar cu inflaţia, preţurile la alimente şi servicii, evident, cresc, firmele de pompe funebre sunt impozitate forfetar şi-şi vor mări tarifele, nu sunt bani în sistemul de sănătate pentru compensări … un tablou funebru pentru viaţa pensionarilor în 2010.

Plenul reunit a respins cu 142 voturi „pentru”, şi 186 voturi „împotrivă” amendamentul parlamentarilor PSD şi PNL privind creşterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie, respectiv 826,2 lei. Evident, a fost respinsă şi propunerea ca acest amendament să fie votat nominal, că doar din acest considerent s-au bătut cu pumnii în piept toţi că vor alegeri uninominale.

Amendamentul presupunea creşterea valorii punctului de pensie la suma de 826,2 lei, care reprezintă 45% din valoarea salariului mediu brut, prevederea urmând să fie aplicată începând cu data de 01 ianuarie 2010, dacă ar fi fost votată.

Marian Sârbu, fost ministru al Muncii, reproşase guvernanţilor, la dezbaterea proiectului Legii asigurărilor sociale de stat pentru anul 2010 „Aţi fi putut, prin anumite ajustări de la alte ministere, să puteţi să transferaţi bani în aşa fel încât anul acesta măcar indexarea curată a inflaţiei a punctului de pensie să fie totuşi făcută”, spunându-i totodată premierului Emil Boc că nu va putea invoca în permanenţă acordul cu FMI pentru îngheţarea punctului de pensie.

Această măsură şi lipsa oricărei formule de indexare, măcar cu inflaţia a pensiilor va conduce la scăderea dramatică a puterii de cumpărare a pensionarilor.

Totodată, pompele funebre se numără printre activităţile pentru care s-ar putea aplica impozitul forfetar, potrivit unei liste aflate în discuţia autorităţilor, care cuprinde o serie de servicii prestate populaţiei, activităţi în care se apreciază că se practică cea mai mare evaziune fiscală. În consecinţă, serviciile funerare îşi vor mări tarifele pentru a putea face faţă „deratizării” pe care guvernul Boc o face şi în acest domeniu.

Adăugând la toate acestea lipsa fondurilor din sănătate, care conduce la neputinţa de a oferi servicii şi medicamente compensate tuturor celor îndreptăţiţi, tabloul traiului pensionarilor în 2010 este unul funebru. Îi pasă cuiva?

2 Responses to Guvernul a pus cruce pensionarilor şi le-o şi impozitează!

  1. vasile spune:

    Reducerea cuantumului pensiei echivaleaza cu o expropriere si poate fi atacata in justitie si la CEDO .Această reglementare nu poate fi anulată, căci legea nouă acţionează numai pentru viitor, cu excepţia legii penale mai favorabile. Este un principiu de drept, care se găseşte în toate legislaţiile europene, cu excepţia dreptului anglo-saxon.
    Având în vedere cele de mai sus, drepturile de pensie, respectiv drepturi băneşti, nu pot fi recalculate retroactiv, ci numai pentrui viitor. Orice altă idee în acest scop este lovită de nulitate absolută, indiferent de artificiile invocate de unii „Şeitani”, precum că dreptul la pensie este numai latura abstractă, cuantumul putând fi modificat. Aceasta este o aberaţie juridică.
    DEJA CURTEA CONSTITUTIONALA A LITUANIEI A CREAT UN PRECEDENT , PRIN DECLARAREA UNEI LEGI SIMILARE CU CEA A LUI SEITAN-BOC , DREPT NECONSTITUTIONALA , DE REDUCERE A PENSIILOR . SA VEDEM DACA SI ROMANIA MAI ARE CURTE CONSTITUTIONALA SAU NU.

  2. antiignorantu spune:

    au incalcat FEMOSAN si legile secrete ale universului …f grav …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: