Registrul pentru zilieri poate fi achiziţionat şi la Constanţa

Extras din comunicatul ITM

Extras din comunicatul ITM

Inspectoratul de Muncă Constanţa anunţă agenţii economici interesaţi de achiziţionarea registrului zilieri conform legii 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri că acestea se pot achiziţiona începând cu data de 04.07.2011 de la sediul ITM Constanţa situat în Str Decebal nr 13C, de la caseria ITM, et 1, camera 14 (programul este de luni până joi, între orele 8:30 – 10:30 şi 11:30-14:30).

Pentru achiziţionarea registrelor angajatorii interesaţi vor depune cerere tip în 2 exemplare (Cerere Registru Zilieri), însoţită de copia certificatului de înmatriculare (CUI) la secretariatul ITM (et. 2, camera 9).

Cu cererea aprobată se vor prezenta la caseria ITM unde vor achita suma de 81,84 lei şi vor primi registrul însoţit de factură şi chitanţă.

Până pe data de 5 ale lunii următoare, agenţii economici, care au achiziţionat registrele, au obligaţia să depună o copie certificată a înscrisurilor din registru însoţită de o adresă de înaintare care va cuprinde în mod obligatoriu domeniul sau domeniile de activitate pentru care au fost folosiţi zilieri în luna precedenta (ex. 3 agricultură, 5 curăţenie, 3 silvicultură).

Astfel paşii pentru achiziţionarea registrului zilieri conform legii 52/2011 sunt:

  1. completare în două exemplare a cererii tip (Cerere Registru Zilieri);
  2. depunere a cererilor completate împreună cu copia certificatului de înmatriculare (CUI) la secretariatul ITM, aflat la etajul 2, camera 9 (programul nu este specificat);
  3. deşi nu este precizat cât va dura „aprobarea” cererii, odată ce acest lucru se întâmplă, solicitantul se prezintă la caseria ITM, et 1, camera 14, de luni până joi, între orele 8:30 – 10:30 şi 11:30-14:30, unde achită suma de 81,84 lei şi primeşte registrul însoţit de factură şi chitanţă.

 Dincolo de procedura demnă de găsirea „permisului 38” de către Asterix şi Obelix în filmul „Cele 12 munci ale lui Asterix”, ce se întâmplă domnule cu oamenii de la ITM? Cât de mult s-au grăbit în a scrie micuţul comunicat, astfel încât să aibă atâtea greşeli, culminând cu „cacarcterul” şi terminând cu punctuaţia jalnică. Şi de ce, deşi s-a întârziat cu livrarea acestor registre cu două luni, procedura este atât de stufoasă şi plină de hârţoage? Şi cum de acest registru este „pe hârtie”, când trendul actual al birocraţiei ITM (şi nu numai) se îndreaptă spre registre electronice, înregistrări online etc.

Succes celor care vor dori să obţină registrul!

PS. Menţionez că cererea anexată este conform modelului transmis de cei de la ITM în comunicat. Însă, nu garantez că acesta nu va fi „modificat” între timp. Pentru conformitate puteti viziona comunicatul aici, cel puţin până nu il vor corecta, schimba sau …muta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: