Nu întinde mâna!! Boc vrea performanţe!!!

 

Guvernul ne îndeamnă la muncă

Guvernul ne îndeamnă la muncă

După ce la începutul lui 2010, micuţul Boc (după cum comentatorii sportivi ne astenizează cu sintagma „micuţul Torje”) a declarat că „Impozitul minim a deratizat economia”, ajungând să îl scoată (cu prea mare întârziere) la finalul anului şi să susţină că se doreşte revenirea la impozitul de 3% pentru microîntreprinderi (de ce oare?) – după ce impozitul minim a condus la închiderea sau suspendarea unei mari părţi a micilor întreprinzători – iată că ofensele continuă, nu numai de la primul ministru, ci şi de la membrii cabinetului său.

Trecând peste faptul că însuşi domnul preşedinte a spus că ochioasele domnişoare rujate manipulează deplângând bănişorii pe care leneşii de români nu îi produc, iată că Boc-man revine şi ne anunţă„Cu pomană şi cu întins mâna nu se poate la infinit şi să speri şi să ai şi performanţe”. Întrebarea mea, aici, este la ce performanţe se referă. Performanţa de a trăi decent cu un salariu muncit? Performanţa de a şti de la începutul anului ce salariu vei avea şi ce taxe ai de dat, fără a avea surprize pe traseu? Performanţa de a şti dacă poţi sau nu să îţi iei un credit, bazându-te pe un venit care nu scade după bunul plac al guvernanţilor? Performanţa ca dacă eşti obligat să plăteşti asigurări de sănătate să şi beneficiezi de servicii în acest sens?

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, mânat de acelaşi spirit, că „Guvernul nu oferă fericire. Căutaţi fericirea în munca dumneavoastră şi mai ales în perspectivele pe care le creaţi acestei ţări.” Un fel de “Nu întreba ce poate face ţara pentru tine, ci întreabă ce poţi face tu pentru ea”, însă într-un moment extraordinar de prost, în care angajaţii bugetari (armată, sănătate, educaţie, pompieri, funcţionari etc.), deşi muncesc (da, există şi aceste cazuri, fiecare dintre noi îi vedem), au salariul redus, sunt supuşi diverselor presiuni politice, restructurărilor, ocupă câte n funcţii prin cumul sau suplinesc persoane ieşite din sistem (sic!) pentru că angajările sunt blocate şamd … ce pot să facă în plus? Drepturile nu le sunt plătite, dacă muncesc suplimentar bani nu primesc în nici un caz, iar liberul clamat de guvernanţi şi înscris în codul muncii nu îşi permit să-l ceară şefilor pentru că se bifează negativ la „evaluări”, sporuri nu mai au, iar primul ministru sau preşedintele le spun cu nonşalanţă să plece dacă nu le convine. Un fel de motivaţie suplimentară, pe lângă toate celelalte stimulente de austeritate.

Sau pensionarii, deşi au cotizat o viaţă întreagă şi au „construit ţara”, pe principiul că este „bunul întregului popor” se află într-o mare dilemă acum. Ce să mai facă pentru ţară? Să iasă din sistem, după cum previziona Boc, eventual. Sau să le fie impozitată pensia şi să li se ia şi taxe suplimentare pentru sănătate, că tot au ajuns să aibă nevoie …

Oricum, compilând dictoanele suspuşilor noştri ajungem la „Nu întinde mâna, că eu nu îţi dau nimic. Munceşte, ca să oferi perspective ţării, fă performanţă ca să avem ce îţi impozita, fraiere şi caută fericirea în munca pe care o faci … că de la noi n-o să pupi mare lucru”.

One Response to Nu întinde mâna!! Boc vrea performanţe!!!

  1. eufrosin spune:

    Corect si la obiect. Astia parca sunt cazuti de pe alta planeta..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: