De-ale litoralului …

Nu s-a terminat bine panica generată de peştele dragon, despre care presa a scris atât de mult şi atât de fioros, încât a băgat turiştii în sperieţi, nu a trecut bine mirosul peştilor morţi de pe plaje, că ne-a lovit din nou nu doar canicula, evident, cu indicele de confort termic depăşind pragul critic, ci şi codul roşu de radiaţii ultraviolete.

Potrivit avertizării emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), în perioada 2-4 august vremea va fi călduroasă, caniculară în cursul după-amiezelor, când indicele de confort termic ITU va atinge şi depăşi pragul critic de 80 în sudul şi estul ţării şi pe arii restrânse în regiunile vestice şi centrale, anunţă Mediafax, iar codul roşu de radiaţii ultraviolete se extinde, depăşind pragul de 8 şi în câteva regiuni din centrul României şi în Bucureşti. Mai mult, meteorologii anunţă că astăzi va fi înregistrat cel mai mare indice de radiaţii din acest an, la Mangalia şi Constanţa, de 8,5. Bine, mai există şi ştirea că azi, un „tsunami solar” va lovi planeta … Acum, ce poţi să mai faci …

Autorităţile constănţene ne dau şi minunata veste că CET Palas, „ca în fiecare toamnă”, va intra în programul de revizie a reţelei de termoficare a agentului primar din municipiul Constanţa, în intervalul 23 august – 10 septembrie, până pe 1 o jumătate de oraş, apoi cealaltă. De ce avem parte de porcăria asta de revizie anual şi devine din ce în ce mai lungă, nu explică nimeni … şi de ce, de atâţia ani nu se construieşte o reţea secundară sau nu se găseşte o variantă prin care pe perioada reviziei să nu beneficiem (doar) de duşurile reci, nici atât.

Noroc că începe stagiunea de vară a Teatrului de Stat şi că spectacolul de debut va avea loc la Grădina de Vară Soveja, sâmbătă, 7 august, ora 21, cu spectacolul „Omul, bestia şi virtutea” de Luigi Pirandello, în regia lui Bogdan Caragea. Să sperăm că şi celelalte spectacole ale stagiunii vor avea loc la grădina de vară când o începe revizia CET, în sală ar fi insuportabil …

Dragi turişti, în concluzie, distraţi-vă, faceţi plajă şi feriţi-vă de caniculă, radiaţii etc. aşa cum ar trebui să o faceţi permanent, nu doar pentru că sunt coduri roşii. Faceţi plajă în orele recomandate, feriţi-vă de peştele dragon, dacă îl mai întâlniţi, aveţi grijă la valuri, care au făcut mai multe victime decât codurile şi dragonul înfricoşător, hidrataţi-vă, distraţi-vă … lăsaţi naibii presa, TV-ul, internetul … sunteţi în vacanţă, nu?

4 Responses to De-ale litoralului …

 1. joe spune:

  Eu cred ca astia opresc apa ca sa mai economiseasca si ei.

  • inconstanta spune:

   heh, e posibil … după cum fac şi cu iluminatul public …
   deşi făceau asa (cu apa) şi când economia „duduia” …

 2. joe spune:

  Ce optimist esti tu…

  • inconstanta spune:

   aşa îţi pare?
   ce-i drept aştept cu mare interes să nu avem apă caldă … poate o încălzeşte tsunami-ul ăla solar …
   cât despre îndemnurile din final … alea nu sunt pentru noi, constănţenii 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: