Paradoxuri …

Prim ministrul României, Emil Boc declară că „Guvernul le administrează românilor un medicament amar, dar care vindecă” în paralel cu decizia ca eliberarea algocalminului fără reţetă să fie interzisă până la sfârşitul acestui an.

&

Echipa Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” (CNMB) Constanţa care s-a calificat la finala concursului internaţional Space Settlement Design Competition organizat de centrul NASA din Houston, Texas, nu are bani suficienţi pentru a participa la acest concurs, deşi de 6 ani elevii mircişti câştigă premii importante la fiecare participare – în 2007 şi în 2009 câştigând Marele Premiu. Conform spuselor profesorului coordonator Ion Băraru „În urma unui calcul făcut împreună cu elevii, am fi avut nevoie de aproximativ 65.000 de lei”, aproximativ 20.000 USD. În timp ce milioane de euro sunt cheltuiţi fără finalitate de diversele ministere, şansa a 16 elevi de a se afirma, de a promova inteligenţa românească în concursuri internaţionale este, iată, ignorată de autorităţi.

&

Măsurile luate recent de Guvern fac ca procedura de solicitare şi eliberare a documentelor pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale să se complice, dublând timpul necesar deschiderii unei firme. Acest lucru se întâmplă pe fondul exodului firmelor româneşti către Bulgaria, atrase de impozitele mici, recuperarea mai rapidă a TVA şi diversele facilităţi fiscale.

Lasă un comentariu