Videanu ne sfidează „economic”

Aţi muncit ca el? AUD???

Aţi muncit ca el? AUD???

“Orice român care munceşte îşi permite o vilă de 1.300 mp” a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu. Mai precis, vorbele spuse au fost “Cei care muncesc îşi pot permite.” A mai menţionat şi că: “Eu nu investesc în băutură, nu investesc în ţigări, nu investesc în altceva, investesc numai în confortul meu personal şi în educaţia copiilor mei”

Aceste lucruri ne sunt spuse de către un om născut în ’62, care are, deci, 48 de ani, timp în care, conform site-ului său a făcut următoarele în viaţă:

– facultatea de transporturi – AR, în Politehnica din Bucureşti, terminată în 1987,
– membru PD din 1990 (care PD, acela înscris dubios anterior „revoluţiei”?, al lui Petre Roman? – cel din 1993? recte cel din istoricul de pe site-ul PD-L, unde se precizează că „la 11 mai 1993, F.S.N. fuzioneaza prin absortie cu Partidul Democrat, schimbandu-si denumirea in Partidul Democrat, inregistrat ca persoana juridica prin decizia nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiului Bucuresti? Ce contează? A fost acolo de la început şi a muncit!
– deputat de Teleorman, încă din 1990 – 3 ani după terminarea facultăţii – timp de 13 ani. – A muncit.
– vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe bănci din Camera Deputaţilor – 13 ani mai târziu. – A muncit.
– vicepreşedinte PD, responsabil cu probleme de imagine, relaţii cu mass-media şi purtător de cuvânt, 14 ani mai târziu, renunţând la deputăţie şi vicepreşedenţia comisiei – timp de … se opreşte în 2003 activitatea sa  din CV-ul politic (atunci o fi început să muncească mai greu??) de pe site-ul personal, expirat ca şi conţinut înainte de alegerile din 2008.

Bine, urmează primarul şi omul de afaceri, care – el cu facultatea lui de suflet, AR-ul minunat, A u t o v e h i c u l e R u t i e r e, adică, specialist fiind, în 1994, după ce îşi tocise vreo 7 ani de când terminase facultatea, cinci dintre ei prin parlament şi prin PD – oricare ar fi fost el, „familia Videanu înfiinţează o firmă de prelucrare a marmurei de Ruşchiţa în Bucureşti. Neavând fondurile necesare, firma se împrumută la diverse bănci pentru a achiziţiona maşinile de tăiere din Italia. Materia primă era furnizată de firma de stat Marmosim SA.” Bravo familiei Videanu! Bravo anului 1994! Bravo Marmosim! (ăştia – Marmosim, adică – nu puteau să ia de la diverse bănci bani ca să ia maşinile alea din Italia? Răspuns: NU!). Povestea omului de afaceri continuă cu „afacerea creştea an dupa an” – revin cu întrebarea aia .. ăia de la Marmosim nu vedeau ce bine le merge ăstora, cu creditele lor din diverse bănci şi cu maşinile alea de tăiat??? Cine naiba conducea Marmosim atunci? Mai trăieşte? Dar, staţi, urmează lovitura de graţie … „Materia primă însă devine din ce în ce mai puţin disponibilă şi se naşte ideea cumpărării companiei de stat Marmosim SA care deţinea carierele de Ruşchiţa.” Minunat!!! BRAVO!!! Şi în 1997 o cumpără. Familia. Cu împrumuturile. Şi cu sculele. Şi cu „creştea an după an”.  Dacă era mai puţin disponibilă materia primă (deci, ori schimbaseră conducerea şi ăla nu le mai dădea ăstora moca, pentru că găsiseră alţi prelucrători, ori e vrăjeală) – de ce s-au gândit să o cumpere???

Bine, m-am încins cu omul de afaceri şi l-am neglijat pe omul care a muncit ca primar… Nu locuiesc în Bucureşti, deşi trec pe acolo frecvent. Toată povestea aia îmbârligată (de pe site) despre cum e greu să faci lucruri, dar el a făcut nişte chestii care nu înseamnă nici o optsprezecime (numărul de ani de când a terminat facultatea – deja era „mayor”, english mayor) din ce promisese ca şi candidat la primăria generală a capitalei … şi apoi, câte poţi face în doar 3 ani? Ne-a explicat chiar el că „în condiţiile în care avem în Bucureşti şapte oraşe diferite cu şapte bugete şi cu şapte primari diferiţi, de culori politice diferite, fiecare având propriile priorităţi” e greu. Dar el a muncit! N-aţi simţit? S-a văzut totuşi.

Nu ştiu ce salariu a avut dumnealui în cei trei ani de când a terminat facultatea şi până a început să parlamentărească, însă chiar şi salariul acela de inginer şi apoi şef secţie la SUT Ploieşti – Secţia Videle putea să îi dea o „imagine” despre posibilitatea unui tânăr de a-şi face singur, prin muncă, o casă.

Iar a spune acest lucru acum, când deşi munceşti, ei îţi scad salariul … e un mod de a-şi arăta dispreţul faţă de cetăţeni … Bine că nu investeşte în ţigări şi băutură (ca şeful lui) .. de aia o duc românii rău!!! .. şi de aia e el rozaliu şi prosper …

Ne lasă înmărmuriţi, zău aşa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: