De ce plâng politicienii?

Într-o întâlnire a comitetului de criză constituit pentru găsirea de soluţii împotriva dezastrului ecologic provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic un domn din congresul american, pe nume Charlie Melancon, reprezentant al zonei de coasta afectată de scurgerea de petrol şi-a întrerupt discursul pentru că a l-a podidit plânsul după ce a spus „Tot ceea ce eu ştiu şi iubesc e acum în pericol”. Alte detalii aici şi aici.

Am mai văzut oameni care au plâns. Politicieni, adică. Dar domnul acesta părea ingenuu afectat, eforturile de a se stăpâni au fost autentice, iar retragerea elegantă. Nu era în campanie, nu câştiga (voit) capital, nu greşise, nu mima, ci, realmente preocupat, atrăgea atenţia colegilor săi asupra dimensiunii dezastrului şi a importanţei măsurilor ce trebuiesc luate.

Pornind de la fraza care a precedat reacţia congresmanului, imaginaţi-vă ce ar putea genera o reacţie similară politicienilor români, luând în considerare actualul dezastru din România. Eu încerc doi politicieni, fiecare cu câteva variante şi vă invit să le selectaţi pe cele corecte şi să căutăm împreună (şi alte) motive pentru care ei ar plânge cu adevărat:1. preşedintele jucător, care în afară de „Să trăiţi bine!” a spus cu o ocazie şi „”Vă iubesc în mod egal pe toţi cei care aveţi buletin românesc” ar putea plânge spunând „Tot ceea ce eu ştiu şi iubesc e acum în pericol” dacă:

 1. scad pensiile, ajutorul de şomaj şi salariile românilor
 2. banii publici sunt cheltuiţi chiar de oamenii cu care dumnealui reformează statul, chiar sub nasul domniei sale, fără discernământ şi fără rezultate, ducând la disconfortul şi împovărarea economică, fiscală etc. inutilă a românilor.
 3. dacă EBA sau cealaltă fată ar păţi ceva.
 4. dacă Maria sau cealaltă fată ar păţi ceva.

2. Ministrul turismului şi dezvoltării durabile ar putea plânge spunând „Tot ceea ce eu ştiu şi iubesc e acum în pericol” dacă:

 1. Cocoş ar pierde parcările Dali, iar tânărul vlăstar s-ar angaja la stat
 2. În Norvegia s-ar alege preşedinte şi Turcescu ar ajunge angajat la Antene, după eşecul de la TVR
 3. Brandul de ţară ar fi luat la mişto de Adi Minune …
 4. Băsescu ar fi suspendat din funcţie cu votul UNPR, PDL şi UDMR …

Vă aştept cu (răspunsuri corecte) şi sugestii …

Dezastrul ecologic provocat de scurgerea de petrol din Golful Mexic a dat nastere unei suite de imagini care cu greu vor putea fi uitate: pete imense de petrol in ocean, tarmuri innegrite, pasari ucise de poluare. Insa si fetele oamenilor pot sugera, la fel de bine ca aceste imagini, dimensiunea crizei.Intr-o intalnire a comitetului de criza constituit in acest caz, Charlie Melancon, congresman care reprezinta zona de coasta afectata direct de scurgerea de petrol, a izbucnit in lacrimi in timpul discursului sau, relateaza ThePoliticalCarnival: „As dori sa le reamintesc colegilor mei… ca etapa de refacere a zonei este la fel de importanta ca si etapa primelor reactii la catastrofa. Tot ceea ce eu stiu si iubesc e acum in pericol”.

3 Responses to De ce plâng politicienii?

 1. antiignorantu spune:

  ptr. EVITAREA imbolnavirilor PSIHICE si FIZICE a COPIILOR si BATRANILOR pensia MAXIMA : 3000 RON ! maxim 1 milion de romani pot SUPRAVIETUI cu o pensie de 3000 ron ca sa nu DISPARA ROMANIA ca POPOR !!! EVITATI GENOCIDUL !

 2. antiignorantu spune:

  VIZIUNE nu VORBE !!! GUVERNUL nu are curaj sa Blocheze PARLAMENTUL care CONSUMA peste 3 milioane euro ZILNIC prin diverse ACTIUNI … !!! 5 milioane de romani vor prelua informatiile UTILE si se vor aplica masuri cu VIZIUNE ptr. minim 5 ani !!! UN POPOR nu POATE SUPRAVIETUI fara SANATATE PSIHICA si FIZICA !!! RO in FALIMENT !!!* prima URGENTA sunt VENITURILE si ALTRUISMUL nu DIPLOMELE de ORICE FEL !!! pana nu este BLOCAT PARLAMENTUL de la RESURSE RO nu va iesi din CRIZA ! au fost facute CALCULE !!! Parlamentul secunda de secunda SABOTEAZA AGRICULTURA SANATATEA si EDUCATIA Parlamentul si Guvernul se afla pe alta PLANETA … INTELEGETI o data ca actualul SISTEM nu va REZISTA !!! CATI ROMANI TREBUIE SA MAI MOARA ? MEDITATI IN CASE ! cine are PUTERE SA MEDITEZE ?! LUX , APARENTE , CORUPTIE , SUBIECTIVISM , NEREALISM , LIPSA DE VIZIUNE , EGOISM , PIERDERE DE TIMP , EFICIENTA ,GENOCID !!!

 3. antiignorantu spune:

  Romania se va APARA cu RACHETE INFORMATIONALE COMPLEMENTARE – TRIADA RIC !!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: