De 1 mai, croaziere cu bricul Mircea

Bricul Mircea

Bricul Mircea

UPDATE: Croaziera va începe sâmbătă, 1 mai 2010, la ora 15.00, din Portul Militar Constanţa, pe ruta Constanţa – Mamaia şi retur. Durata croazierei este de trei ore. Preţul croazierei este de 150 de lei pentru adulţi, cu reducere de 20% pentru copii. Au acces pe punte, în limita celor 130 de locuri disponibile, adulţii şi copiii de peste 10 ani, însoţiţi de adulţi. Înscrierea şi plata se vor face la sediul Agenţiei Litoral din Constanţa – b-dul Tomis, nr. 133, parter – şi la casieria telegondolei din Mamaia, pe 30 aprilie 2010, între orele 10.00 şi 20.00.

Elena Udrea şi Gabriel Oprea au lansat recent ideea că turiştii care vor vizita litoralul românesc în mini-vacanţa de 1 mai vor putea efectua croaziere cu Bricul Mircea.

Ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, a anunţat săptămâna trecută, la Râmnicu Vâlcea, că: „Cei care vor veni să petreacă 1 Mai pe litoral vor avea foarte multe surprize, spectacole, concerte. Una dintre surprize va fi aceea că Bricul Mircea va efectua croaziere între Constanţa, Mamaia şi Mangalia. Plimbările cu Bricul Mircea se vor face pe 30 aprilie, 1 şi 2 mai”.

Vineri, 23 aprilie 2010, Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a declarat la Constanţa, că nava şcoală, Bricul Mircea, va fi utilizată, de 1 Mai, pentru plimbarea turiştilor pe Marea Neagră. „Printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Bricul Mircea va face, printre manevrele obişnuite, şi plimbări pe Marea Neagră cu grupuri de turişti, contra cost.”

Nava şcoală Mircea reprezintă în sine o atracţie, mai ales dacă luăm în considerare faptul că pe 17 mai va împlini 71 de ani – data când a intrat pentru prima oară în portul Constanţa. Practic, bricul Mircea este, în fapt, o navă barc modernă construită din metal, dotat atât cu pânze cât şi cu un motor Diesel naval, care a fost în 1966 în reparaţii capitale şi modernizări în acelaşi şantier naval unde a fost construită – „Blohm und Voss” din Hamburg, Germania, mai apoi fiind în reparaţii între anii 1994 – 2002, la Şantierul Naval Brăila, unde a devenit nava cea mai modernă dintre „surorile” ei („Eagle” – SUA, „Gorch Foch” – Germania, „Tovarisch” – Rusia, „Sagres I” – Portugalia). Luni, 26 aprilie, nava împlineşte 8 ani de când a ieşit din şantierul Brăila şi, practic, a devenit cea mai modernă astfel de navă.

Bricul are o lungime totală de 81,18 m, o lăţime de 23,60 m, motor MAK DIESEL 1100 CP, autonomie de 4000 Mm, 23 de vele, cu o suprafaţă totală de 1750 m2 şi o arboradă de 44 de metri deasupra liniei de plutire. Pentru mai multe detalii citiţi  pagina oficială a bricului Mircea.

Puteţi viziona în continuare un film realizat de Studioul cinematografic al Ministerului Apărării, în 2007, care prezintă două zile de practică pe nava-şcoală Mircea, studenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Batrân” învaţă să urce pe arborada velierului.

Alte detalii despre croazierele din perioada 30 aprilie – 2 mai nu sunt încă disponibile, mai precis cât va costa o croazieră, de unde pot doritorii să obţină bilete sau măcar informaţii despre acest aspect. Cel mai probabil doritorii vor intra în Portul Constanţa şi vor plăti la urcarea pe navă tariful perceput. Ideal ar fi fost ca autorităţile să anunţe din timp acest lucru, astfel încât agenţiile de turism să poată face pachete atractive, care să includă aceste croaziere. Măcar de ar anunţa din timp în ce dană va fi Bricul Mircea, astfel încât doritorii, din lipsa acestor informaţii, să nu se lase păgubaşi şi să rămână lipiţi de grătarele cu mici şi fripturi, pierzând o astfel de ocazie şi experienţă inedită.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: