Udrea demolează şi expropriază …

Udrea şi plajele private

Udrea şi plajele private

Mediafax ne informează că doamna Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului spune că plajele în proprietate privată pe care se află construcţii vor fi expropriate, mai precis că ministerul respectiv intenţionează să modifice legislaţia privind exproprierile, pentru ca statul să poată prelua porţiunile de plajă aflate în proprietate privată pe care au fost ridicate construcţii şi să dărâme imobilele. „Vrem să expropriem construcţiile ridicate pe plajele care au ajuns în proprietate privată după anul 1990. Singura modalitate prin care poţi să-i dărâmi este să-i expropriezi.” a susţinut dumneaei.

Pe lângă faptul că există o mică diferenţă între titlul articolului şi spusele doamnei ministru, recte între „plajele în proprietate privată pe care se află construcţii vor fi expropriate” şi „vrem să expropriem construcţiile ridicate pe plajele care au ajuns în proprietate privată după anul 1990”, apar o serie de întrebări.

  1. este cineva dispus – în speţă doamna ministru – să îi „pedepsească” pe cei care au semnat cedarea, vânzarea … sau cum vor ei să îi spună, abuzivă, în proprietate privată, a unor plaje? Şi acest lucru să nu fie făcut (doar) sub auspicii politice (că doar cine are mai multe plaje pe aici prin zonă)?
  2. cum poţi – conform spuselor ministresei – să expropriezi construcţiile ridicate pe o plajă privată? E ca şi când te duci la Richard Branson şi îi dărâmi hotelurile pentru (adevăratele) VIP-uri de pe insula lui privată, cu plaja lui privată şamd.
  3. cum poţi – conform titlului Mediafax – expropria plajele în proprietate privată pe care se află construcţii dacă aceştia au toate actele „în regulă”, indiferent cum s-a făcut regula şi când.
  4. ştie doamna ministru că pentru litoralul românesc se amână realizarea unui PUG sau PUZ clar de atâţia ani … şi înţelege de ce?
  5. şi-a pus doamna ministru problema dacă acele construcţii pe care ar dori să le exproprieze de pe plajele pe care ar dori să le exproprieze (şi nu numai ele) se află sau nu în perimetrul construibil permis de lege? Şi dacă nu se află, promite că le demolează?
  6. cine demolează construcţiile, blocurile, vilele şamd făcute pe spaţiile verzi din Mamaia, pe spaţiile verzi de pe lacul Siutghiol, pe plajele din Mamaia, care nu sunt private, ci au tot fost în mâna PD şi PD-l, căci nu putem să o uităm pe Sulfina şi măsurile ei minunate …
  7. şi ultima întrebare … dar foarte importantă … sigur după manevra asta – dacă ea s-ar face vreodată – nu ajungem să plătim noi şi tot neamul nostru de români despăgubiri grămadă către actualii posesori ai plajelor şi/sau construcţiilor respective?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: