Elena Băsescu, în tricou …

We need a strategy ...

We need a strategy ...

Elena Băsescu a vorbit pe data de 9 martie în cadrul celei de-a doua reuniuni europene la nivel înalt privind romii. A purtat şi un tricou. Minunat. Şi a spus tot felul de lucruri. Simple. Mai nimic … În orice caz spusele nu „cereau” de la UE mai nimic, aşa cum sugera inscripţia de pe tricou. Mă rog, dacă doriţi să vă delectaţi, citiţi aici.

Tricoul, însă .. ăla, da, merită un pic de atenţie! Mesajul de pe tricou pare vag greşit din punct de vedere al limbii utilizate. Parcă mai bine ar fi sunat „We need an European Roma Strategy!”. Pe de altă parte … dacă ai vedea-o pe stradă cu tricoul ai zice că sunt probleme la Roma (capitala Italiei) şi EBA, în preocupările ei multilaterale, caută o soluţie. Şi care „we” avem nevoie de strategia asta? Ca să nu fim răutăcioşi nu comentăm la grafica tricoului scrisul alb pe negru pe alb şi conotaţiile pe care utilizarea culorilor acestea le-ar putea avea, ci doar minunatul marker care, mă scuzaţi, pare greşit amplasat …

În rest, numai de bine … EBA i-a informat pe europeni că „Şomajul, sărăcia, abuzul, discriminarea şi, nu în ultimul rând, accesul scăzut la educaţie reprezintă probleme cu care minoritatea romă se confruntă frecvent”. Îu! Aşa ne lăudăm? După ce a mai precizat – documentat, bănuiesc: „copiii reprezintă 46% din populaţia romă, datorită efectului compus de natalitate ridicată şi, din păcate, de speranţă de viaţă scăzută” şi a specificat că „În anul şcolar 2009-2010, Ministerul Educaţiei din România a alocat 7483 de locuri speciale în liceele din ţară, pentru acestea înscriindu-se doar 2460 de elevi, din care au fost admişi 2246”, EBA a încheiat glorios enumerând multitudinea de programe pe care UE le organizează ori finanţează pentru incluziunea romilor. Deci? Care a fost scopul cuvântării? Ei, ne spusese mai sus puţin concluzia ei personală: „Consider că este nevoie de un program integrat la nivel european, care să corespundă culturii şi valorilor lor, având în vedere libera circulaţie a acestora.” Poftim? Deci program integrat bazat pe cultură şi valori … şi ce are asta de a face cu libera circulaţie?

Eh … We need a strategy!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: