„Vă simteţi bine?”

... la minte şi la corp

... la minte şi la corp

După 2 ani de campanii electorale în care toţi actorii clasei politice – să mă scuze actorii pentru acest şablon obosit – ne-au bombardat pe toate căile cu minciuni, scenarii, promisiuni deşarte, cu jocuri politice păguboase pentru ţară, dar folositoare lor, după 2 ani în care ne-au împroşcat cu toate dejecţiile pe care mintea lor conservată şi bine hrănită putea să le producă, a apărut brusc ştirea cu analizele lui Băsescu. Reacţia televiziunilor şi a lui Băsescu, lăcomia cu care televiziunile au muşcat această momeală, demonstrează că reflexele unei campanii electorale atât de lungi încă funcţionează. Televiziunile au preluat acest subiect cu o sete de sânge nemaipomenită, rugându-se ca săracul om să aibă cancer, leucemie, ciroză, gripă aviară, porcină, gripă normală, hemoroizi, orice, numai să aibă ceva. Băsescu nu poate să abordeze niciun subiect fără a-l pune în lumina războiului său permanent (aparent) cu mogulii.

Putea şi Băsescu să trateze întrebările jurnaliştilor ca venite de la un prieten, de la un seamăn, ca – de exemplu – de la finu’ lu’ fratele’ lui, care l-ar fi sunat şi l-ar fi întrebat …“Ce faceţi domnu’ preşedinte, vă simteţi bine?”. Dar nu, nici una din tabere nu poate aborda problemele normal, totul trebuie să se înscrie în teoria conspiraţiei, precum cea prezentată de Corneliu Vadim Tudor, care, între noi fie vorba, nu prea îşi mai face controalele medicale în ultimul timp.

În plus, nu mă interesează absolut deloc, dar absolut deloc, dacă Băsescu, Geoană, Antonescu, Boc, Năstase, Orban sunt bolnavi deoarece sunt sigur că nici pe ei nu-i interesează de sănătatea mea, iar la primul muc căzut s-ar urca în avion  cu destinaţia Viena sau Paris, sunt convins că vor merge la unul dintre cele mai bune spitale din Europa, sunt convins că vor fi trataţi supraomeneşte, se vor bucura de toată atenţia celor mai buni specialişti şi se va face pentru ei tot ce e posibil şi chiar imposibilul pentru a fi vindecaţi, vor sta singuri în pat, nu le va fi nici frig, nici cald în rezervă, nu-i vor gâdila noaptea gândacii, iar dacă vor plăti ceva,  nu vor fi nevoiţi să dea şpagă. Cu aşa posibilităţi, de ce mi-ar păsa de preşedinte, premier sau orice alt politician, indivizi cărora nu le lipseşte nimic cu excepţia demnităţii, integrităţii, cuvântului sau a dorinţei de a  face ceva pentru ţara şi pentru poporul român.

Nu mă interesează sănătatea politicienilor, dar mă interesează de ce nici măcar nu şi-au propus să scoată ţara din criză, de ce una zic azi şi alta fac mâine, de ce nu avem autostrăzi, de ce justiţia este coruptă, de ce sănătatea e la pământ, de ce educaţia este varză, de ce plătim taxe şi impozite multe şi imense, de ce vor să distrugă orice iniţiativă supraimpozitând orice afacere, de  ce nu suntem în stare să atragem fondurile europene disponibile, de ce România trebuie să plătească milioane de euro pentru decizii greşite ale instanţelor româneşti contestate la CEDO, de ce nu a fost condamnat nici un mare corupt până acum, de ce nu avem agricultură, de ce nu avem industrie, de ce plătim câte două rânduri de şefi de deconcentrate, de  ce sportul de înaltă performanţă este în declin, de ce cântăreţii sunt purtători de cuvânt, iar purtătorii de cuvânt sunt şomeri, de ce executivul se erijează în legislativ, de ce juridicul se erijează în executiv, de ce Parlamentul nu face nimic, de ce 99% dintre români ascultă manele (n.a. după Băsescu).

Toate acestea mă interesează, şi multe altele …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: