ATENŢIE! Această emisiune vă prosteşte iremediabil!

Avertisment: această emisiune vă prosteşte iremediabil

Avertisment: această emisiune vă prosteşte iremediabil

Pe pachetele de ţigări sunt înscrise multiple mesaje care avertizează asupra riscurilor la care se expun fumătorii. La televiziuni, în mass-media, în general, există o adevărată campanie care încearcă să schimbe comportamentul consumatorului: dulciurile şi grăsimile dăunează grav sănătăţii, alcoolul dăunează grav sănătăţii, faceţi zilnic cel puţin 30 de minute de mişcare etc… La o primă vedere se pare că autorităţile se preocupă de sănătatea populaţiei. Foarte bine. Însă abordarea este superficială în condiţiile în care este vizat aspectul pur fizic, mai precis, cât bagă şi ce bagă fiecare în el.

Dar nimeni nu-şi pune problema sănătăţii psihice, spirituale a populaţiei, sănătate grav afectată de anumite publicaţii ieftine, atât la propriu, cât şi la figurat, de emisiuni cu dive şi manelişti sau de ştiri de genul celor de la ora 5. Puţini îşi pun problema (sau prea puţini fac ceva) că aceste aşa numite producţii, sunt total lipsite de substanţă, sunt de o superficialitate strigătoare la cer, aceste rebuturi ridică osanale exhibiţionismului, vulgarităţii, prostului gust, inculturii şi prostiei.

A urmări o perioadă îndelungată acest tip de materiale este echivalent cu a aduce comportamentului individului la unul instinctiv, iraţional, este echivalent cu a reduce spiritul până la dispariţia totală, iar psihicul consumatorului fidel unor astfel de producţii poate fi folosit ca enciclopedie pentru deviaţiile de această natură.

Amatorii genului pot confirma teoria lui Darwin, dar în sens invers, pentru că aceştia pot deveni în câţiva ani maimuţe. Să mă scuze maimuţele că le-am pomenit în acest context.

De aceea cred că ar trebui ca aceste producţii, indiferent de forma lor de manifestare, să fie însoţite de avertismente precum că urmărirea respectivelor materiale pe o perioadă lungă de timp poate afecta creierul individului, poate distruge orice urmă a spiritului uman şi poate provoca grave deviaţii psihice.

Reclame

3 Responses to ATENŢIE! Această emisiune vă prosteşte iremediabil!

  1. eufrosin spune:

    Excelent!

  2. Daniel spune:

    Corect

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: