La mulţi ani, Gheorghe Hagi!

Regele fotbalului românesc, cel mai cunoscut sportiv al Constanţei şi al României, împlineşte astăzi 45 de ani. LA MULŢI ANI, Gheorghe Hagi! Ani mulţi înainte cu sănătate şi bucurii! Succes în proiectele demarate!

Cine poate să îl uite pe Hagi, driblingurile lui, golurile sale din poziţii şi de la distanţe imposibile, bucuria lui şi dansurile de după aceste goluri, lacrimile lui după CM ‘98? Câte faulturi a îndurat omuleţul acesta, câtă seriozitate a pus în munca sa la echipa naţională, cât talent a arătat lumii întregi … Nu s-a auzit niciodată despre el vreun scandal legat de băutură, femei şi alte tâmpenii, ci şi-a văzut mereu de treabă cu dedicare şi stăruinţă.

Probabil că mulţi aţi păţit acelaşi lucru, plecaţi din ţară fiind şi întrebaţi de unde sunteţi, la răspunsul „din România”, replica primită imediat a fost „Hagi”. Şi v-aţi bucurat.

Nu întotdeauna, însă, românii şi-au arătat respectul faţă de Hagi. După nereuşita calificării naţionalei la CM din 2002, presa aproape l-a desfiinţat ca antrenor, uneori depăşindu-se limitele. În 2006, când a revenit în fotbalul românesc, alegând să antreneze Poli Timişoara, o gaşcă de suporteri besmetici şi manipulaţi ai echipei Farul Constanţa au făcut unul dintre primele gesturi pe care, personal, le consider de o stupizenie fără margini. Au solicitat schimbarea denumirii stadionului constănţean din Gheorghe Hagi, în Farul. Apoi, scandalurile cu Becali şamd peste care Gică Hagi a trecut cu discreţie, retrăgându-se tot mai mult din faţa ecranelor şi din ochii media.

Aştept cu interes să văd dacă televiziunile de ştiri din România îi vor aloca măcar câteva minute astăzi, dacă vor încerca să îl contacteze pentru a-i spune La mulţi ani. Printre atâtea ştiri cu alegeri în PSD, propagandă şi scandal în PD-L, scuturi antirachetă, inflaţie şi criză comentate de toţi doritorii şi veşnicele crime şi omoruri, printre ştirile sportive despre ultimele accidentări şi chiloţii prietenei cine ştie cărui fotbalist, aştept cu interes … Garantat, mass-media din Turcia îi va acorda atenţia cuvenită. Din păcate, atunci când o fostă mare (şi adevărată) vedetă păţeşte ceva rău, televiziunile nu se mai opresc din jeluit, însă când avem un motiv de sărbătoare, de omagiere, de onorare a activităţii unei astfel de persoane cât încă este în viaţă, parcă avem altă treabă, parcă uităm şi parcă nu avem timp …

Pentru Gică Hagi – zecele de aur al fotbalului românesc, nota 10, respect şi mulţi ani!

One Response to La mulţi ani, Gheorghe Hagi!

  1. pedigree77 spune:

    Bine punctat – Hagi a fost de multe ori incoltit, ba de presa (dupa cum aminteai, in 2002 dupa ratarea calificarii la Cupa Mondiala), ba de o parte a fanilor Farului (pe care nu i-am putut intelege), ba de finul sau, Gigi Becali (aici nu mai e nevoie de niciun comentariu). Si totusi, „Regele” a driblat cu aceeasi eleganta orice scandal, asa cum o facea si pe teren. De aceea, dupa cum spunei si tu, merita nota 10. Jos palaria si „La Multi Ani”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: