Porumbelul de WC

Porumbelul de WC
Porumbelul de toaletă

Între două scări de bloc este un spaţiu de aerisire în care dau ferestrele de la toalete. În acest spaţiu s-a dezvoltat o nouă rasă de porumbel – porumbelul de WC sau, mai elegant spus, porumbelul de toaletă. Dacă alţi porumbei sunt păsări ale păcii, porumbei de agrement sau porumbei călători – unii, aceştia, sunt porumbei de toaletă, păsări care se nasc, cresc, se hrănesc, se înmulţesc, trăiesc în acest spaţiu impropriu. Este trist, este foarte trist pentru că, analizându-i, observându-i, am realizat că aceşti porumbei sunt frumoşi, sunt sănătoşi, au piepturile umflate, iar gânguritul lor, fie dintre îndrăgostiţi, fie dintre părinţi şi puişori este minunat. Par normali. Probabil sunt la fel de frumoşi ca orice porumbel.

Porumbelul de WC
Porumbelul de WC

Cea mai mare parte a timpului o petrec pe marginea geamurilor de la toalete, fiind martorii necunvântători ai tuturor evenimentelor care se petrec în astfel de încăperi: o femeie frumoasă face duş, o gospodină face curăţenie, unul îşi face nevoile, altul face gargară, una flatulează zgomotos, un adolescent îşi face freza pentru prima lui iubită, un narcisist se admiră în oglindă, un onanist prestează, o babă zbârcită face duş, un moş urinează, o femeie se aranjează pentru amantul ei, şi, în sfârşit, un întreg univers între aceşti patru pereţi.

Porumbelul de WC

Porumbelul de WC

Însă aceşti porumbei par împăcaţi, uneori chiar fericiţi cu soarta lor. Este curios că, deşi spaţiul este deschis, poţi vedea cerul, poţi pleca din acest spaţiu, ei zboară zilnic să-şi găsească hrana, de cele mai multe ori de la tomberoanele de gunoi sau de la vreun locatar milostiv, dar, negreşit, se întorc în spaţiul lor.

S-au născut aici, au luat primele lecţii de zbor, au crescut, s-au adaptat aici, trăiesc aici. S-au învăţat cu toată această mizerie, unde să plece, unde să se ducă. Tot acasă e mai bine şi, gândindu-mă la români, nu pot să condamn aceşti porumbei.

Porumbelul de WC

Porumbelul de WC

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: