Să nu uiţi, române!

Au trecut 20 de ani

Au trecut 20 de ani

Au trecut douăzeci de ani de la căderea regimului comunist din România, ani în care nu am ajuns prea departe şi, ce este mai grav, nimeni, dar absolut nimeni  nu este vinovat, nimeni nu a plătit niciodată în nici un fel, nimeni nu se simte responsabil pentru stadiul în care a ajuns societatea românească, România.

În condiţiile în care oamenii, românii, uită destul de repede, am convingerea că pentru binele nostru ca naţie, pentru binele nostru ca indivizi, pentru binele copiilor noştri, pentru o Românie mai bună este foarte, foarte important să ne amintim ce s-a întâmplat, ce a făcut fiecare în toţi aceşti ani.

Încercând să găsesc vinovaţii am realizat că toţi – politicieni şi români deopotrivă –  suntem responsabili  pentru starea în care se află România şi populaţia ei.

Noi, românii, suntem vinovaţi  pentru că ne lăsăm minţiţi, manipulaţi de douăzeci de ani de politicieni, pentru că nu luăm atitudine atunci când trebuie, nici măcar când ne ajunge cuţitul la os, pentru că nu învăţăm nimic din lecţiile istoriei, pentru că la patru ani după ce Iliescu a fost învins de Constantinescu şi am celebrat cu mare bucurie acest lucru, am votat din nou cu Iliescu, pentru că la votul uninominal i-am ales din primul tur pe Năstase, Hebenciuc sau Adomniţei, pentru că ne vindem voturile pentru un pix, o sacoşă, pentru o găleată sau pentru o sută de lei, pentru că ieşim în stradă când orice Pinocchio vine să ne spună că a câştigat, el ştie ce, şi ne promite o viaţă minunată, pentru că trăim într-o stare de letargie neîntreruptă  după izbucnirea de orgoliu din decembrie 1989, şi aia, cel mai probabil, declanşată de alţii.

Politicienii, care de douăzeci de de ani sunt în mare parte aceiaşi, sunt vinovaţi  pentru că ne mint cu neruşinare la fiecare patru ani, în fiecare zi şi ori de câte ori este nevoie, pentru că nu au făcut nimic pentru ţara asta sau pentru români, pentru că au jefuit ţara cum au putut, pentru că s-au îmbogăţit fără neruşinare, pentru că nu îi mai satură Domnul, fiind de o lăcomie de nedescris, pentru că şapte case, o mie de hectare de pământ, o sută de hectare de pădure, zece maşini de lux sau nouă firme nu le sunt de ajuns, pentru că foştii securişti sunt printre cei mai bogaţi români, pentru că importanţi colaboratori ai fostei securităţi sunt acum la putere, pentru că nu au dat o lege a lustraţiei la timp, iar acum folosesc dosarele în lupta lor mizerabilă pentru ciolan, pentru că nu au făcut retrocedările cînd şi cum a trebuit, pentru că l-au împuşcat pe Ceauşescu atât de repede, pentru că în tot acest răstimp nu am aflat adevărul despre evenimentele din decembrie 1989, pentru că au distrus agricultura, au distrus industria, au vândut ţara asta şi tot ce este sub ea, deasupra ei sau lângă ea, pe uscat sau pe apă, pentru că şi-au bătut joc de educaţie, pentru că cercetarea capătă sens pentru ei doar în asociere cu cuvântul penal, pentru că au transformat justiţia într-un instrument de şantaj politic, pentru că au adus sistemul de sănătate într-o stare jalnică, pentru că au politizat totul, iar numirile femeilor de serviciu sau şoferilor în posturi se fac pe criterii politice, pentru că şi-au bătut joc de sportul de performanţă şi de sportul de masă, pentru că şi-au bătut joc de toate valorile noastre, pentru că au distrus turismul din România, au ruinat hoteluri şi staţiuni întregi pentru a le cumpăra ei pe doi lei, pentru că au creat un aparat administrativ monstruos, supradimensionat, greoi şi ineficient, pentru că ne-au transformat într-o naţie de săraci şi de tâmpiţi, o masă ideală de manevră pentru jocurile lor meschine, pentru că au furat pădurile, plajele, Delta Dunării, munţii prin acţiunea sau inacţiunea lor, pentru că există în România, în acest moment, un milion trei sute de oameni care trăiesc la limita subzistenţei şi peste zece milioane de români asistaţi social, pentru că ne-au transformat într-o naţie de pensionari, pentru că nu au făcut nimic pentru copiii instituţionalizaţi, pentru bătrâni sau tineri, iar tot ce-au făcut a fost în folosul lor, pentru că au girat afaceri de tip „LOGANUL de 75.000 de euro”, Necolaiciuc (tătuţul CFR-ului), programul ROMAG ‘98 sau achiziţiile păguboase şi fără viitor pentru armată (fregatele, Motorola, rachetele Hawk, sisteme de vedere pe timp de noapte etc. ), pentru că nu au avut în cap de-a lungul anilor nici o strategie pentru nici un domeniu, pentru că raţiunea principală care i-a animat a fost cum să fure mai mult, pentru că au improvizat în permanenţă şi au condus ţara ad-hoc direcţionând resursele către clientela politică, pentru că ….

Să nu uiţi …

Reclame

2 Responses to Să nu uiţi, române!

 1. vasile spune:

  Reducerea cuantumului pensiei echivaleaza cu o expropriere si poate fi atacata in justitie si la CEDO .Această reglementare nu poate fi anulată, căci legea nouă acţionează numai pentru viitor, cu excepţia legii penale mai favorabile. Este un principiu de drept, care se găseşte în toate legislaţiile europene, cu excepţia dreptului anglo-saxon.
  Având în vedere cele de mai sus, drepturile de pensie, respectiv drepturi băneşti, nu pot fi recalculate retroactiv, ci numai pentrui viitor. Orice altă idee în acest scop este lovită de nulitate absolută, indiferent de artificiile invocate de unii “Şeitani”, precum că dreptul la pensie este numai latura abstractă, cuantumul putând fi modificat. Aceasta este o aberaţie juridică.
  DEJA CURTEA CONSTITUTIONALA A LITUANIEI A CREAT UN PRECEDENT , PRIN DECLARAREA UNEI LEGI SIMILARE CU CEA A LUI SEITAN-BOC , DREPT NECONSTITUTIONALA , DE REDUCERE A PENSIILOR . SA VEDEM DACA SI ROMANIA MAI ARE CURTE CONSTITUTIONALA SAU NU.

 2. vasile spune:

  Cu toate că în campania electorală au acuzat pensiile şi salariile „nesimţite” de la instituţiile statului, după alegeri, Traian Băsescu şi Emil Boc i-au oferit un salariu fabulos unui apropiat politic. Este vorba de Ionuţ Popescu, pe care l-au numit în funcţia de şef la Fondul Proprietatea şi care beneficiază acum de un venit lunar de 20.000 de euro, informează „Financiarul”. El a primit acest post la finele lunii decembrie 2009, cînd au fost destituiţi 3 directori şi înlocuiţi, la foc automat, cu apropiaţi ai actualului regim politic PD-L. Toată această mişcare a costat jumătate de milion de euro şi cheltuieli lunare apropiate de cele din „vechiul regim”. Mai mult decît atît, pentru că acţionarul majoritar al FP este statul, prin Ministerul Finanţelor, toată această notă de plată este achitată din bani publici. Surse din cadrul FP au confirmat pentru „Financiarul” că fostul consilier al primului-ministru va primi aproximativ 20.000 de euro lunar, faţă de aproximativ 800 de euro cît încasa ca să-l consilieze pe Emil Boc.

  „Uitaţi-vă şi la salariul doamnei de la Fondul Proprietatea (…), un salariu uriaş. Asta este nesimţire politică şi arată cît de lacomă este clientela politică, lacomă şi fără respect, dar cu buna tolerare de către Guvern”, declara la sfîrşitul anului 2008 Traian Băsescu.
  Acum, însă, apropiatul său primeşte acelaşi salariu „nesimţit”.
  Contactat, Ionuţ Popescu nu a dorit să facă prea multe comentarii despre cîştigurile lunare. A precizat, însă, că are un contract „mai puţin avantajos decît al predecesoarei” din punctul de vedere al salariilor compensatorii ori al bonusurilor, dar nu s-a arătat dispus, „cel puţin deocamdată”, să facă publică suma pe care o încasează lunar.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: