Elena Udrea şi Liviu Negoiţă vor fi înaintaţi în gradul de general

Donam stelute electorale

Donam stelute electorale

De ce nu, tovarăşe căpitan? Ce înseamnă în ziua de astăzi gradul de general? Nimic şi, în nici un caz nu mai este o onoare.

Ce minuni  au făcut  cei trei generali (Onţanu, Oprea, Iordănescu) pentru a mai primi un grad. Ce au făcut ei pentru România, ce au făcut pentru români, ce au făcut pentru democraţie, ce naiba au făcut aceste persoane ca să merite asemenea onoare?

Pentru recunoaşterea meritelor, preşedintele României decorează sportivi (Mihai Covaliu, Marian Drăgulescu, Flavius Koczi, Ana Porgras, Mircea Lucescu etc.) decorează militarii din teatrele de operaţii din Afganistan sau Irak (Petre Tiberius, Nicuşor Augustin Pegulescu, Marius Banu, Marin Enache etc.) – pe unii post-mortem, decorează persoane care fac ceva pentru ţară (Bogdan Aurescu – avocatul României în cazul Insula Şerpilor, Cristian Mungiu) .  Meritele acestor români sunt incontestabile şi trebuie popularizate, recunoscute şi răsplătite.

Dar trecând în revistă ultimele liste cu persoanele decorate nu pot să nu mă întreb pentru ce au fost avansaţi generalii Onţanu şi Oprea anul trecut de 1 decembrie, ce au făcut ei de anul trecut până acum ca să fie avansaţi din nou, ce a făcut Iordănescu în ultimul timp ca să merite încă un grad de general?

Sunt persoane care susţin că ar exista nişte criterii de acordare a acestor distincţii, dar nu au fost făcute publice până acum. Chiar dacă ar exista aceste criterii, ele nu sunt bătute în cuie şi se poate face rabat oricând de la ele. Se pare că ultimul criteriu introdus este cel al serviciilor aduse persoanei potrivite şi nu ţării.

Felicitări domnilor generali! Dar nu vă bucuraţi prea tare, în condiţiile actuale acest grad nu mai reprezintă o onoare.

Mă aştept ca peste un an să apară pe lista avansaţilor Elena Udrea, Liviu Negoiţă şi chiar Călin Popescu Tăriceanu, ultimul numai dacă trece la PD-L.

Să trăiţi (bine) tovarăşe căpitan!

6 Responses to Elena Udrea şi Liviu Negoiţă vor fi înaintaţi în gradul de general

 1. atitudini spune:

  Am imagini cu Oprea, in noua postura de general…

  Pentru curiosi si pentru cei care vor sa zambeasca 🙂

 2. me spune:

  mai draga, cel putin 2 dintre cei amintiti ca fiind decorati postmortem, sunt bine mersi, alive and kicking, adik au scapat cu viata dupa ce au fost atacati de talibani, asa ca macar un pic de bun simt daca profesionalism nu prea aveti!
  sa traiti,sa ne scutiti altadata de prostii
  hai mersi

  • inconstanta spune:

   multumim pentru sesizarea ambiguitatii din text.
   a fost o chestiune de pozitionare a enumerarii respectivelor persoane in text, sau de pozitionare a virgulei … dupa cum era si frumoasa poveste.
   in concluzie, „SA SE IERTE, NU SE POATE SA SE CONDAMNE LA MOARTE!”
   hai mersi si noi

 3. Jos Ilescu spune:

  Este o mare rusine cu ce se intampla cu aceste avansari, cu rezerva ca nu sunt sigur de adevarul celor spuse.Autorul este rugat sa verifice mai atent lista celor decorati post-mortem deoarece nu toti de pe lista lui au decedat.Sau are vreo premonitie? O fi vorba de mama Omida?

 4. inconstanta spune:

  poti sa incerci, dar vrei?

 5. bula spune:

  daca ma inscriu in PD-L ,primesc si eu o stea ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: