Luaţi-i stiloul din mână lui Băsescu!

Stiloul lui Băsescu

Stiloul lui Băsescu

În peisajul destul de încărcat al ultimelor zile, prim planul evenimentelor publice a fost luat de căderea guvernului şi de numirea unui nou prim ministru. Se pare că lumea a uitat de referendumul propus de preşedinte privind modificarea structurii parlamentului. Problema a fost readusă în centrul atenţiei de însuşi preşedintele României, Traian Băsescu, într-o emisiune de televiziune, relevând un punct de vedere destul de interesant în ceea ce priveşte declanşarea acestuia. Domnul preşedinte afirma aseară că “nimeni nu-mi poate lua stiloul din mână să semnez Decretul” şi că, oricare ar fi avizul Parlamentului, referendumul va fi organizat simultan cu alegerile prezidenţiale.

Această atitudine ar trebui să îngrozească la modul cel mai serios orice om raţional şi aduce mari semne de întrebare asupra viitorului democraţiei în România. Astfel de afirmaţii autoritare, dictatoriale chiar, venite din gura preşedintelui unui stat democratic reprezintă un real pericol pentru un stat de drept.

Persoana Traian Băsescu nu pare a înţelege că democraţia înseamnă puterea poporului, că un stat democratic presupune evitarea concentrării puterii în mâna unui singur om. Preşedintele Traian Băsescu încearcă permanent să demonstreze că el este cel mai puternic om al ţării, că el ia deciziile în ţara asta, că părerea Parlamentului nu contează, iar voinţa dumnealui prevalează în faţa voinţei “organului reprezentativ suprem al poporului român” aşa cum este definit Parlamentul în art.61 din Constituţiei României, deci implicit în faţa voinţei poporului român.

Un stat în care judecătorii se erijează în executiv, acordându-şi sporul de 50% în instanţă şi blocând funcţionarea instituţiilor statului oricând doresc, executivul se erijează în legislativ dând mai multe ordonanţe de urgenţă decât legi Parlamentul, iar preşedintele se erijează în orice doreşte călcând în picioare executivul, magistraţii şi Parlamentul are o democraţie şchioapă, fiind un stat de drept bolnav.

În aceste condiţii întreaga societate are datoria să fie atentă la derapajele de la funcţionarea normală a democraţiei şi să ia atitudine până nu va fi prea târziu. Deşteaptă-te române!

Reclame

One Response to Luaţi-i stiloul din mână lui Băsescu!

  1. Florin spune:

    Aoooleu, toata Romania moare de grija omului ala . Mai, mie nu mi-a luat nimic, si nici nu mi-a dat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: