Hai mai bine să bem o bere!

Hai mai bine sa bem o bere!

Hai mai bine sa bem o bere!

Hai mai bine să bem o bere! … este îndemnul pe care electorii ar trebui să îl reţină (şi pună în practică, evident) în ziua votului şi în locul votului, în cazul în care opţiunea lor este să trăiască bine. O alternativă bună pentru cei nebăutori este „Stai să mă duc să-mi caut gorunul” .. mă rog, sau serviciul, salariul, familia plecată din ţară etc. fiecare ce aveau aproape sau au „plantat” cu speranţa să aibă aproape.

Frumoasă a fost şi prima parte a acestui îndemn … „te rog nu mai striga” … parte pe care şi semi-guvernul actual şi-ar dori să o folosească în dialogul cu sindicatele, în discuţiile din „coaliţie”, în negocierile din parlament, în emisiunile televizate, în faţa poporului ăstuia care mereu vrea şi vrea câte ceva.

Să ne imaginăm şi ce băutură ar propune ceilalţi candidaţi la preşedenţie într-o situaţie similară: Geoană – o bere sau un whisky (cu tot cu „tipul simpatic” care a propus berea de mai sus)?; Oprescu – un whisky?; Antonescu – un gin tonic?; Becali – aghiasmă? Nati Meir – „te rog nu mai striga, vorbeşte frumos!”  Dar şi mai şi ar fi să ne imaginăm ce i-ar propune candidaţii să facă „strigătorului” de „Băsescu, preşedinte!” dacă acesta striga întocmai …

Cât despre noi, popor binecuvântat cu aşa o ţară frumoasă, cu un aşa „land of choice”, aflaţi chiar în faţa unor alegeri atât de greu de făcut … am putea propune ca prea-bunii candidaţi să îşi aleagă câte o băutură ca simbol electoral. Poate aşa, alegerile ar fi mai just(ificat)e.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: