De ce HCM Constanţa joacă acasă … la Buzău?

Sala sporturilor, Constanţa

Sala sporturilor, Constanţa

UPDATE: HCM Pune la dispoziţia suporterilor 4 autocare pentru transportul  la meci al suporterilor. (vezi detalii în articol)

Miercuri, 30 septembrie, ora 19.00, campioana României la handbal masculin HCM Constanţa debutează în Liga Campionilor cu un meci „acasă” care se va desfăşura – unde altfel – la Buzău. Echipa constănţeană va juca în compania echipei Pevafersa Valladolid şi în aceste condiţii reiese că va fi lipsită de extraordinarul public pe care îl are la Constanţa, fiind mari şanse ca sala să fie destul de goală, preţul unui bilet fiind de 20 RON, după cum anunţă o publicaţie buzoiană.

De ce se întâmplă acest lucru? Pentru că EHF – federaţia europeană de handbal – nu acordă dreptul de organizare în Sala Sporturilor din Constanţa a meciurilor din Liga Campionilor la handbal masculin din cauză că suprafaţa de joc nu este conformă regulamentelor internaţionale, respectiv că distanţa dintre suprafaţa de joc şi mantinelă este de doar 70 de centimetri faţă de 1,5 metri şi că distanţa din spatele porţii trebuie să fie de minimum 2,5 metri, cum prevede regulamentul. Pentru că deşi de ani de zile este cunoscută această problemă, deşi HCM Constanţa a avut o evoluţie exemplară şi a câştigat trofee importante, deşi în 2004, la prima participare, HCM Constanţa făcea FC Barcelona, care dominase sezoane întregi Liga Campionilor, să părăsească competiţia (atât printr-un joc spectaculos cât şi prin aportul publicului constănţean), autorităţile locale, direcţiile de sport, federaţia şi toţi cei care au responsabilităţi în această zonă NU AU FĂCUT NIMIC CONCRET pentru a rezolva problema sălii sporturilor din Constanţa.

Ani la rând s-a solicitat şi primit dispensă pentru ca jocurile echipei locale să se desfăşoare în sala neconformă, însă acum … refuzul a fost definitiv. Problema se cunoaşte deci de mulţi ani. Înainte ca vestita criză să afecteze bugetele autorităţilor s-a discutat şi răs-discutat construirea unei noi săli, ba chiar a fost vehiculat termenul de 2010 pentru finalizarea lucrărilor la o nouă sală amplasată în zona Badea Cârţan din Tomis Nord, însă toate au rămas la nivel de discuţie.

Nu poţi să nu te întrebi de ce în 5 ani de la victoria în faţa Barcelonei nu s-a făcut nimic. De ce nu i-a păsat nimănui de soarta acestei echipe, de susţinătorii ei, de promovarea de care ar fi beneficiat Constanţa odată cu venirea unor echipe de top din handbalul mondial şi a susţinătorilor acestora? Cum de are Buzăul o sală conformă pentru competiţii internaţionale, iar Constanţa, care are rezultate deosebite atât la handbal, cât şi la volei NU? De ce acum, când avem un minister al sporturilor, nu vedem nici o strategie?

Îi mai pasă cuiva?

UPDATE: Ziarele locale anunţă că HCM Constanta pune la dispozitie gratuit 4 autocare pentru suporterii care doresc sa meargă la meciul de la Buzau, iar plecarea acestora este programată pentru ora 13.00 din faţa Sălii Sporturilor din Constanţa. Slavă Domnului, poate aşa băieţii nu vor fi lipsiţi de susţinerea celor care sunt mereu alături de ei …

Reclame

One Response to De ce HCM Constanţa joacă acasă … la Buzău?

  1. […] ideea, mai ales că noi, constănţenii ne-am ciocnit de acest aspect atunci când HCM a trebuit să joace în Liga Campionilor cu un meci „acasă” la … Buzău, pentru că Sala Sporturilor din […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: