Şcoala de teatru politic: 2 scenete pentru o singură clasă politică

Şcoala de teatru politic

Şcoala de teatru politic

Udrea, Vanghelie, Ioan Oltean, Dragnea, Berceanu, Vosganian … care mai de care, politicienii noştri s-au întrecut în a da lecţii politice tinerelor vlăstare ale partidelor lor, întrecându-se în metafore, ironii, invective şamd la adresa adversarilor politici, recte partenerilor de coaliţie, în unele cazuri. Replicile lor au împânzit mass media, arătându-ne măsura în care celor responsabili de destinele ţării le pasă de situaţia în care criza a adus electoratul …

Imaginaţi-vă că aceste personaje stau faţă în faţă într-un dialog direct, aruncându-şi replicile pe care le-au spus în faţa camerelor, în faţa poporului.

Citiţi vă rog  „scenetele” rezultate (Sceneta pentru preşedenţie şi Sceneta guvernării) şi … aplaudaţi-i.

Sceneta pentru preşedinţie

Vanghelie: „Suntem ca în republica bananieră, în care stăm şi aşteptăm seara când beau o cafea, Traian Băsescu lângă Elena Udrea, şi dimineaţa ne transmite un mesaj Elena Udrea, că Traian Băsescu nu se scoala la ora aia. Asta e problema României”

Vosganian: „Se zice ca intr-o buna dimineata, Traian Basescu s-a incumetat sa se uite in oglinda. S-a protapit in fata oglinzii si a intrebat: Oglinda, oglinjoara, cine e cel mai bun presedinte din tara? Si oglinda a spus: Da-te la o parte sa vad!”

Iliescu: „Elementul perturbator cel mai grav în întreaga funcţionare a statului este comportamentul lui Traian Băsescu. Eu cred că nu are datele necesare, nu are pregătirea necesară, nu are cultura necesară pentru un şef de stat. (…) Dar un om de bun-simţ respectă regulile Constituţiei, un om de bun-simţ trebuie să aibă simţul măsurii. Asta îi lipseşte domnului Băsescu”

Vanghelie: „toate instituţiile statului se raportează la mesajul preşedintelui României prin intermediul „domnişoarei Elena Udrea”

Udrea: „Lupta pentru presedintie se duce cu arme de tip mafiot, cu strategii specifice lumii interlope”

Vanghelie: „Ea de fapt ne certifică că ceea ce discută, nu ştiu cum discută seara cu Traian Băsescu, se pune în practică ziua. Se certifică”

Dragnea: „am vazut ca era cu fluierul in gura si numara chilotii salvamarilor. Chiar o spun cu buna-credinta si cu admiratie”

Dragnea: „O să-i spun lui Viorel Hrebenciuc să ia în calcul, dacă se merită, să găsim o blondă pentru Mircea Geoană”

Udrea: „nu mai poti sa faci din nu mai stiu cum ii zicea Iliescu lui Geoana un candidat la presedintie”

Dragnea: „Totuşi, nu cred că Mircea Geoană are nevoie de vreo blondă. Eu cred că Mircea Geoană are destule calităţi.”

Geoană: N-o să alegem un preşedinte doar pentru că este antidotul la criză. Alegem un preşedinte pentru că ne conduce mai bine într-o direcţie corectă şi pentru a avea o conducere mai înţeleaptă şi care să ne adune pe toţi în jurul unor obiective pe care toţi le simţim”

Ioan Oltean: Cel mai scurt şi recent banc: „Geoană preşedinte!”

Geoană: Cât timp Traian Băsescu va fi preşedintele României, va fi în continuare criză politică, criză de soluţii şi ne vom scufunda într-un trecut de care vrem să ne despărţim

Udrea: Mircea Geoană plăteşte cu 13 milioane de dolari „mercenari americani” care încearcă imposibililul, adică să-l transforme pe liderul PSD într-un adevărat candidat la Preşedinţie, deşi acesta are şanse nule

Geoană: „Vă iubesc!Dumnezeu să binecuvânteze România!

Sceneta guvernării

Fenechiu: „Solicit premierului Boc sa isi ceara scuze public romanilor pentru grava situatie in care a dus economia tarii si sa-si dea demisia pentru incompetenta sa, care afecteaza viata a milioane de familii”

Năstase: „Reforma statului pentru Emil Boc inseamna un stat in care Parlamentul nu mai are nici un rol, in care Justitia nu se mai justifica. Romania este intr-unul dintre punctele dintre cele mai delicate ale istoriei”

Ioan Oltean: „Daca premierul Emil Boc va reusi sa se mentina pe pozitii si sa realizeze aceste reforme, va fi un Stefan cel Mare al zilelor noastre”

Nastase: Mi se pare jenant sa il aud pe Emil Boc comparat cu Stefan cel Mare– unii ar fi sugerat mai curand denumirea de Muc cel Mic – vorbind despre reforma statului.

Ioan Oltean: „Va trebui ca moaşa, ştiţi cine e moaşa, să vegheze ca acest copil să iasă şi să contribuie mai departe la prosperitatea acestui popor”

Flutur: „Buricul îl tăiem zilele acestea”

Băsescu: Preşedintele reaminteşte că „această coaliţie care grupează partide cu orientări doctrinare diferite a fost formată pentru două obiective majore: adoptarea măsurilor de reformă de care România are nevoie şi diminuarea efectelor crizei economice”.

Năstase: „Oare aceasta este sarcina noastră la guvernare, să îl ajutăm pe Traian Băsescu să câştige încă un mandat?”

Berceanu: „Ne pierdem rabdarea si o sa le mai dam cate un semnal, asa, sa inteleaga prevederile din protocol prin exemplificari. La doua trei zile mai dam cate o exemplificare afara”

Băsescu: „Preşedintele României le solicită celor două partide să pună în centrul acţiunii lor problemele reale ale cetăţenilor şi mai puţin pregătirile pentru campania electorală  ”

Vosganian: „Pentru asta nu e de ajuns sa faci un minister – nu merge treaba cu tineretul, faci un minister al tineretului; nu avem turism, faci un minister al turismului. Daca am face ministere pentru tot ce nu o sa avem in criza, o sa avem probabil un minister al suncii de Praga si un minister al branzei topite”

Dragnea: „Vreau sa va cerem iertare ca am acceptat sa se infiinteze Ministerul Turismului si ca am acceptat, si spun exact lucrul asta, ca am acceptat ca acest minister sa fie gestionat de regina salvamarilor ”

Vanghelie: „O fi ea, ne place la toţi, la toţi băieţii de aici din sală nu cred că nu-i place de Elena Udrea.”

Dragnea: „Am o datorie morala fata de voi, tinerii partidului: sa ne iertati ca am acceptat ca Ministerul Tineretului sa fie preluat de niste persoane care si-au batut joc de notiunea de tineret”

Ioan Oltean: „Am încercat să înghit broscoiul, Îmi stă în gât şi sper ca în aceste zile să îl dau afară definitiv şi irevocabil”

Orest Onofrei: „Există cazuri când se salvează broasca şi pacientul nu, dacă operaţia de extracţie nu se face la timp”. „Ca politician, nu ştiu cum e cu broasca asta”.

Iliescu: „Trebuie să punem piciorul în prag, să avertizăm partenerii de coaliţie să respecte protocolul. În al doilea rând, domnul Băsescu trebuie să ştie că guvernul acesta nu este la dispoziţia domniei sale. Trebuie să ştie că aşa ceva nu se acceptă, că PSD este un partid responsabil”

Udrea: „PSD mai sta in Guvern doar pentru accesul la resurse”

Berceanu: „I-am rabdat suficient la un moment dat si cred ca au confundat domnia cu prostia”

Vosganian: „Românii, de la noi, nu au nevoie decat sa ne facem datoria”

Iliescu: „Dă-o în mă-sa de guvernare!”

Reclame

One Response to Şcoala de teatru politic: 2 scenete pentru o singură clasă politică

  1. DE CE SPUNETI, SAU SCOLIT IN SECRET PE BANII CONTRIBUABILILOR DAR SAU SCOLIT, LA BRASOV PE LA CLUJ SI PRIN AFARA DAR AU ALUNECAT PACAT PACAT SPUNE BIBILICA SI CINE A FOST LECTOR ,UN D….N SAU SCOLIT INTRE EII BRAVO . FRONTUL DEMOCRAT ROMIN A RAMAS CA ASA A VRUT EXCC DAR SE REGENEREAZA CU POLITICA MORI DE FOAME . LA REVEDERE MIRICA REVOLUTIONARU.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: