Soarele (mă-sii) de autostradă

Autostrada soarelui

Autostrada soarelui

Trăim în România şi asta ne mănâncă tot timpul, suspensiile, osiile, roţile, viaţa … dacă dorim să vizităm frumuseţile – realmente existente – ale „land of choice”-ului – whatever that means.

Avem un preşedinte care, precum Bill Gates a declarat că nu va fi nevoie de calculatoare cu memorie mai mare de 512kB şi apoi a creat sisteme de operare care necesită megi şi gigi de RAM şi HDD, a declarat că nu avem nevoie de autostrăzi, fiind la acea vreme ministru al transporturilor şi angajându-şi acum o ministresă a turismului care promovează şi tot promovează frumuseţea meleagurilor noastre dezinfrastructurate.

Şi-om merge călare, că ne-a arătat aceeaşi ministresă cum, doar că am văzut şi că vin englezii să predea românilor cursuri de potcovărie. Şi-om merge cu trenul, doar că toate tronsoanele sunt „în lucru” de câte 5-7 ani şi gările sunt închise. Şi-om lua-o pe jos precum …. doar că ne arde soarele ăsta al încălzirii globale şi după ce că nu facem nici o autostradă, le-am lăsat în paragină şi pe străzile alea făcute de poporul ăsta comunist, care mai aveau un nuc, un plop, un tei, un dud măcar pe margine. Nu-i nimic, pe autostrada soarelui avem peco-uri licitate … şi WC-uri cam nespălate, dar păzite straşnic de câte un cerber plictisit care veghează să nu furi hârtia şi … mai ales, avem radare fixe şi panouri ale căror cabluri au fost furate de întreprinzătorii pe persoană fizică, care umplu buzunarele vânzătorilor de specialităţi de „fier vechi”.

Dar cel mai mult mă deranjează soarele. Soarele de pe autostrada soarelui. E prea fierbinte. E prea intens atunci când stai în coloana – fie că te duci vinerea spre a plăti taxa de barieră în Mamaia şi a te înghesui cu mogâldanii între nişte şezlonguri la preţ de cameră cu all inclusive în Bulgaria, fie că te întorci satisfăcut de pipiţele vizualizate în Bamboo, din aceeaşi staţiune. Preferam să o numească autostrada lungă, autostrada finalizată, autostrada-autostradă şi s-o termine în cei 20 de ani care au trecut, mai ales că anumite tronsoane au fost demarate de când era bunica fată.

Când era bunica fată … ehehei .. soarele era mai blând .. puteai construi până în iulie şi reluai din septembrie, nu ca acum. Of … soare, soare!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: