MEGA (staruri şi politicieni)

Michael Jackson

Michael Jackson

A murit un megastar. S-a mai închis o carte citită mai mult privind pozele decât aprofundând. Poze care au marcat şi vor marca generaţii. Prin muzică, prin versuri, prin mişcare, prin negru, prin alb, prin atitudine, prin singurătate, prin adulaţie, prin izolare, prin puritate, prin acuzaţii … prin ansamblu.

A fost celebrat un megastar. Cu emoţii, cu amintiri, cu voci formate pentru a fi ca el, cu familie, cu prieteni, cu fani, cu o lume întreagă în lacrimi. Cu o doamnă politician care dincolo de vorbele frumoase, ne-a prezentat o atitudine tipică de politician. Rigidă, parţial autoimpusă, fără emoţie, cu un final lipsit de dedicaţie, de feeling ori … concluzie. Nu îl deplângea pe Michael Jackson, nu îl celebra, … lăuda senatul, lăuda iniţiativa .. se referea la ei, .. la politică.Politica … politicienii – cele mai mari staruri în zilele noastre. Interpretând partituri impuse ori texte care „dau bine”, dansând pe melodii ce le sunt suflate în ureche, fără a pune suflet, fără a avea păsare, adresându-se mass-mediei nu oamenilor, cerând ori deseori plătind „adularea” din partea acestora, îmbrăcându-se după ultima modă în ultima vreme, sfidând parcă sărăcia, ofurile şi necazul reprezentaţilor, precum şi „dezvoltarea durabilă” care li s-a lipit de discursul scris de angajaţi şi interpretat cu greutate după îndelungi repetiţii.

Repetiţii făcea şi Michael Jackson, implicându-se însă. Da, concerta pentru bani. Pentru bani fac şi politicienii show. Da, interpreta texte scrise adeseori de alţii. Dar se transpunea în ele – el era ceea ce interpreta. Da, dansa pe coregrafia cuiva. Dar simţea cu fiecare fibră mişcările.

În afară de drama percepută despre moartea cuiva în sine, vă întreb, după care politician actual aţi suferi la trecerea sa în nefiinţă?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: